tisdag 3 januari 2012

Fläskfilégryta med citron

Ca 500-600 g Fläskfilé
4 Vitlöksklyftor
Kantareller (alt. skogschampinjoner)
6 Soltorkade tomater
Salt och peppar
Smör att steka i
3 dl crème fraîche
2-3msk kalv fond och lite soja
3 tsk rivet citronskal
Timjan
En burk kronärtskockshjärta

Putsa fläskfilen och skär den i tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Om du har torkade kantareller lägg dem i vatten och klipp dem i bitar. Hacka svampen om du har färsk svamp. Stek köttet i smöret och krydda det med salt och peppar. Stek svampen och vitlöken separat. Blanda i crème fraîche, kalvfonden, timjan och soja. Låt det puttra på låg värme. Skär soltorkade tomater och kronärtskocka och blanda i dem i grytan. Lägg i köttet och det rivna citronskalet. Låt puttra i ca 5 min. Servera med ris.

Enkel vardagsrätt som är mycket god som matlåda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar