Jag blev tipsad om ett helt fantastiskt recept på canneloni. Blev fast efter jag smakat och detta kommer bli en ny favorit. Har provat att göra med lasagneplattor som fyllningen rullats in i och färdiga cannelonirör.
Cannelonirör eller färska lasagneplattor
TrattKantareller (jag kör torkade trattisar) el. skogschampinjoner
bladspenat
300g philadephiaost
Riven parmesan
1 mozzarellaboll
250 gram körsbärstomater + en burk körsbärstomater (alt. 500 g körsbärstomater)
1 gul lök
Ca 4 vitlöksklyftor
1/2- 1 röd chili (habanero el chipotle)
2-3 msk Balsamvinäger
Olivolja
rosmarin
oregano
basilika
Gärna färska kryddor
Lägg torkad svamp i blöt eller skiva svampen. Stek svampen i smör, salta och peppra rejält. Blanda stekt svamp, hackad spenat och philadelphiaost i en bunke. Rör samman och blanda i parmesan. Häll sedan röran i en fryspåse (för att enkelt kunna spritsa i den i cannelonin) senare).
Stek finhackad lök och vitlök i rikligt med olivolja tills den blir mjuk men låt den inte få färg. Häll i finhackade tomater, honung, finhackad chili, balsamvinäger och rosmarin. Salta och peppra. Låt koka på svag värme i 20 min. Blanda i oregano och basilika och låt koka i ytterligare fem minuter.
Klipp ett hål i hörnet av fryspåsen med svamp- och spenatröran. Spritsa fyllning i varje canneloni och lägg dem i en smord form. Täck dem med tomatröran. Det ska vara rikligt med sås. Riv mozarella över. Gratinera i 30 minuter på 200 grader. Låt gärna stå och gotta till sig i tio minuter innan servering.
Galet gott om än lite krånglig att göra.
/Malina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar