fredag 20 januari 2012

Knäckebröd

2 1/2 dl mjöl (jag använde fullkornsdinkel)

3/4 dl sesamfrön

3/4 dl linfrön

1 dl solroskärnor

1 tsk flingsalt

1/2 dl rapsolja (prova gärna olika oljor)

2 dl kokhett vatten

Blanda ihop alla torra produkter. Häll i oljan, kokande vatten och rör ihop till en degsmet. Platta ut eller kavla mellan två bakplåtspapper till en tunn platta. Strö flingsalt över och baka i ugn på 150 grader i 1 timme. Låt svalna (det går snabbt) och bryt sedan i lagom bitar.
 

Supergott som snacks eller till mat. Jag rekommenderar att prova lite olika oljor och kryddor för att variera men grundreceptet är enkelt, snabbt och enligt mig riktigt gott.




Detta kommer att lagas ofta hemma hos oss hädanefter. Och förmodligen även bli en ”ge bort”-present J

Lycka till och tipsa gärna om kryddor som ni gillar!

1 kommentar:

  1. Jag har nu provat med både chiliolja och hel kummin. Hel kummin har blivit en favorit och jag rekommenderar att trycka ner dem i den utkavlade smeten innan den gräddas. Annars trillar de lätt av.

    SvaraRadera