torsdag 13 december 2012

Fisk med rökta bönor

1 burk svarta bönor
Liquid smoke*
Vit fisk, 1 pkt torsk, sej eller pangasiusfileer
Krossade tomater
Sambal Oelek
Vitlök
Salt
Riven ost

Tina ett paket torsk lätt, så att den går att dela. Sätt på ugnen på 200 grader.

Fräs vitlök i lite smör, häll sedan i Sambal efter smak (1-2 msk) och krossade tomater. Salta efter smak. Låt puttra.

Häll bort hälften av spadet från bönorna. Häll upp bönor med lite spad i en kastrull, koka upp. Häll i 1 1/2 till 2 msk liquid smoke. Låt puttra på låg värme.

Dela torsken i fyra bitar. Lägg i ugnsfast form och häll tomatsåsen över. Ställ in i ugnen. När fisken är tillagad, efter ca 15-30 min, riv då ost över. Gratinera så osten får färg.

Servera med bönorna och lite sallad.

*http://www.kryddlandet.se/products/14-hickory-liquid-smoke.aspx





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar