tisdag 2 augusti 2011

Chocomania

I Frankrike i somras fick jag äta en gudomlig chokladfondant på hotell Les Deux Rocs. De har tidigare blivit belönade av Guide Michelin vilket är fullt förståeligt. Det är ett mycket mysigt hotell med olika teman i varje rum. Finaste och jag bodde i Le Bleuet som hade blåvitmönstrad tygklädd vägg med gardiner i samma tyg.
Väldigt speciellt och ändå mysigt.

Men tillbaka till fondanten. Ibland kan jag bara bestämma mig för att jag måste lära mig något och där är jag nu. Första försöket resulterade i mycket goda chokladefterrätter, men inte tillräckligt rinnande fyllning. Jag kommer att göra fler, jag kommer att träna och jag kommer att prova fler recept. Detta rekommenderas:

Vispa 6 ägg och 1,25 dl socker hårt i en bunke. Smält samtidigt 75 g smör i en kastrull och bryt ner 150 g mörk choklad. Häll i chokladblandningen i bunken med ägg och socker. Vispa hårt. Häll i en sked farinsocker. Häll sedan upp i stora muffinsformar, detta räcker till ca 8 stycken. Bryt bitar av mörk choklad och lägg i mitten av formen. Grädda 10-12 minuter på 225°C.



Njuuut!
//m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar