Väldigt speciellt och ändå mysigt. |
Men tillbaka till fondanten. Ibland kan jag bara bestämma mig för att jag måste lära mig något och där är jag nu. Första försöket resulterade i mycket goda chokladefterrätter, men inte tillräckligt rinnande fyllning. Jag kommer att göra fler, jag kommer att träna och jag kommer att prova fler recept. Detta rekommenderas:
Vispa 6 ägg och 1,25 dl socker hårt i en bunke. Smält samtidigt 75 g smör i en kastrull och bryt ner 150 g mörk choklad. Häll i chokladblandningen i bunken med ägg och socker. Vispa hårt. Häll i en sked farinsocker. Häll sedan upp i stora muffinsformar, detta räcker till ca 8 stycken. Bryt bitar av mörk choklad och lägg i mitten av formen. Grädda 10-12 minuter på 225°C.
Njuuut!
//m
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar