onsdag 27 juli 2011

Het kycklingpaj

Jag gjorde kycklingpajen igår, finastes favorit som han hintat om att han velat ha sedan vi kom hem från semestern. Den blev lika god som alltid och jag passade som vanligt på att frysa in matlådor. Receptet nedan räcker till 4-6 personer.

Jag har lovat mig själv att börja fotografera maten eftersom jag själv äter med ögonen när jag letar inspiration men ska se till att bli bättre på det..

Du behöver:
3 dl  vetemjöl
100 gram  smör
2 msk  vatten
jalapeños, hackade
En grillad kyckling
1  gul lök
champinjoner
1-2 pkt  philadelphiaost
1 burk het chunky salsa
riven ost

Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Gör pajdegen. Blanda mjöl och smör till en grynig massa i en bunke eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt vila kallt en stund. Ta fram en stor djup ugnssäker form och smörj den. Tryck ut pajdegen i formen, och grädda ca 10 min.

Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn kyckling, lök och champinjoner i en stekpanna. Tillsätt salsa och philadelphiaost. Rör om väl.

Bred ut jalapeños och kycklingröra i pajskalet. Strö över osten.

Gratinera 10-15 min eller tills osten smält samt fått lite färg. Servera med guacamole och sallad. Någon chilisås rekommenderas att ställa fram på bordet och ibland får även nachoschipsen komma fram.


Till efterrätt bjöd finaste på jordgbubbar doppade i vit choklad. Vardagslyx!

//m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar