Om det blir fläskkött över så är det grymt gott att använda i en omelett tillsammans med champinjoner.
6 ägg
Lite mjölk
Svart- och vitpeppar
Cochinita pibil
Champinjoner
Mjuka tortillas
Vispa ihop ägg, mjölk och peppar. Stek i smör tills det blir en "äggpannkaka". Fräs champinjoner i lite smör i en separat stekpanna.
Lägg cochinita pibil i ett någorlunda jämt lager över äggpannkakan. Strö champinjoner över. Salta efter smak.
Servera gärna med mjuka tortillas.
onsdag 18 juli 2012
söndag 15 juli 2012
Snabb cochinita pibil
Jag fullkomligt älskar tacos de cochinita pibil och äter det så ofta jag får chansen när jag är i Mexiko. Cochinita är spädgris och detta är en kryddning som mayakulturen använt i urminnes tider. Achiote är malda frön från achioteträdet och det blandas med citron, lime och pomeranssaft eller apelsinjuice. Achiote ska du kunna hitta i affärer som säljer latinamerikanska matvaror eller på nätet.
Jag har nu experimenterat lite med achiote som jag haft med mig hem. Såhär gör jag:
Fläskytterfile
Achiote
Lime
Rödlök
Habanero
Mjuka tortillas
Blanda achiote med juice från lime och apelsin. Skär filen i bitar om ca två centimetrar. Marinera fläskytterfilen i achiote i ett par timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fläskytterfilen i ett foliepaket och stek i ugnen tills fläsket är helt genomstekt.
Strimla rödlök och pressa lime över. Se till att limejuicen täcker löken. Tillsätt finhackad habanero. Låt stå och dra.
Ta ut köttet och dela del i mindre bitar, alternativt tråda upp köttet. Jag har kört det i mixern för att slippa tråda, häll sedan över achioten och rör ned den innan du serverar. Det är mycket godare än det ser ut. Servera med mjuka tortillas, rödlöken och om du gillar guacamole.
Jag har nu experimenterat lite med achiote som jag haft med mig hem. Såhär gör jag:
Fläskytterfile
Achiote
Lime
Rödlök
Habanero
Mjuka tortillas
Blanda achiote med juice från lime och apelsin. Skär filen i bitar om ca två centimetrar. Marinera fläskytterfilen i achiote i ett par timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fläskytterfilen i ett foliepaket och stek i ugnen tills fläsket är helt genomstekt.
Strimla rödlök och pressa lime över. Se till att limejuicen täcker löken. Tillsätt finhackad habanero. Låt stå och dra.
Ta ut köttet och dela del i mindre bitar, alternativt tråda upp köttet. Jag har kört det i mixern för att slippa tråda, häll sedan över achioten och rör ned den innan du serverar. Det är mycket godare än det ser ut. Servera med mjuka tortillas, rödlöken och om du gillar guacamole.